TECHNOMIG 243 WAVE

На лагер

Уред за заварување со можност за повеќепроцесно заварување со инвертер технологија.

Опис

Mожност за повеќепроцесно заварување со инвертер технологија со DC-Lift MIG-MAG /FLUX/BRAZING/MMA/TIG контролиран со микропроцесор. Oсобено погоден за употреба во работилници за каросериски поправки и овозможува непосредна употреба на три различни факели/пиштоли. Оваа функција муовозможува на корисникот да работи директно на различни материјали без никаква потреба да го смените факелот/пиштолот или жичената макара (3 калем за складирање: 1/5 kg макс и 2/15 kg максимум). Секој факел / пиштол може да биде посветен на заварување специфични материјали како што се челик, челик со висока отпорност (HSS), нерѓосувачки челик, алуминиум и лемење на поцинкуван лим (AB Pulse).Системот WAVE OS прави операции на заварување: приспособливи за да одговараат на барањата специфични за клиентите; може да се следи и анализира, со зачувување на податоци преку USB; поедноставен, благодарение на СИНЕРГИЧНО прилагодување на параметрите и присуството на специфични програми за материјалите за заварување (пулсирани за алуминиум, со низок термички пренос за тенки површини). Карактеристики: 25 приспособливи програми – континуирано и импулсно функционирање – 3 факели /пиштоли подготвени за употреба – кориснички интерфејс со TFT екран во боја – оперативен систем WAVE OS со импулсен програми за заварување за специфични материјали (AB Pulse за алуминиум и галванизиран лим) и ниски термички пренос за тенки материјали (ATC). Комплет со 2 MT15 факели, 1 MT25 факел, кабел и стегач за заземјување.

Scroll To Top
Close
Close
Close

My Cart

Shopping cart is empty!

Continue Shopping