TECHNOMIG 223 TREO SYNERGIC

На лагер

Повеќепроцесен уред за заварување со инвертер.

Опис

Повеќепроцесен уред за заварување со инвертер DC-Lift MIG-MAG/FLUX/BRAZING/MMA/TIG контролирана од микропроцесор. Тој е особено погоден за употреба во каросериски работилници и овозможува непосредна употреба на три различни типа пиштоли за заварување: два традиционални миг пиштоли и еден пиштол со макара. Оваа функција му овозможува на корисникот да работи директно на различни материјали без потреба да се менува пиштолот или жичаната макара и ова потврдува дека Technomig 223 Treo е единственото решение за какви било потреби за поправка или одржување.Традиционалните миг факели се погодни за заварување на челик, HSS челици со висока јачина, нерѓосувачки челик и миг-лемење на поцинкувани лимови, додека факелот со пиштол со макара е специфичен за алуминиумско заварување дури и кога работи далеку од генераторот. Брзото SYNERGIC регулирање на параметрите за заварување, благодарение на технологијата ONE TOUCH LCD SYNERGY, го прави овој производ лесен за употреба. Технологијата ATC направена во Telwin со леснотија постигнува одлични заварувања на тенки дебелини благодарение на напредната контрола на лакот. Операторот може да интервенира и рачно по должината на лакот: ова прилагодување значи дека спојот на заварот може да се измени според стилот на заварувачот.Графичкиот ONE TOUCH LCD дисплеј овозможува подобро читање на сите параметри за заварување.
Карактеристики:
– Достапни се 17 криви на синергија
– Визуелизација на ЛЦД-приказ на параметрите за заварување
– Регулирање на: нагорнина на брзината на жицата, електронска, време на согорување
– Избор од 2/4 пати, работа на самото место
– Термостатска, пренапонска, поднапонска, прекуструјна, моторгенераторска заштита (+/- 5%).Комплет со 2 факели MIG-MAG, кабел и стегач.

Scroll To Top
Close
Close
Close

My Cart

Shopping cart is empty!

Continue Shopping

TECHNOMIG 223 TREO SYNERGIC