TELWIN DOCTOR CHARGE 130

На лагер

Електронски полнач за батерии.

Опис

Мултифункционален, електронски полнач за батерии (BATTERY MANAGER) за целосно одржување на батерии WET, GEL, AGM, MF, PbCa, EFB, Li 6V/12V/24V и за активности за поддршка при дијагностички интервенции. Технологијата Pulse Tronic гарантира оптимално полнење на батеријата во текот на 8 фази.

Карактеристики: – Автоматско полнење и одржување во Pulse Tronic врз основа на технологијата на избраната батерија; – Функција BOOST за брзо полнење;- COLD функција за полнење и одржување на батерии при ниски температури; – Стабилно напојување за дијагностика (BSU) при менување на батеријата (SUPPLY) и одржување на батеријата на возилата изложени во продажните салони; – Одржување на батериите преку функцијата RECOVERY, за враќање на сулфатирани или многу итрошени батерии; – EQUALIZATION функција за враќање на оптималната функционалност со периодична регенерација; – ТЕСТЕР за проверка на напонот на приклучокот, стартниот капацитет (CCA) и работата на алтернаторот на возилото; – LCD дисплеј; – Заштита од преполнување, краток спој и промена на поларитетот.

Scroll To Top
Close
Close
Close

My Cart

Shopping cart is empty!

Continue Shopping

TELWIN DOCTOR CHARGE 130